ansökan om uppehållstillstånd

1 vecka och 2 dagar sen jag blogga. var jag en lycklig människa som hade min älskade man
Nu lever jag det ensamma livet i väntan på hans uppehållstillstånd.

Och JA- till alla som fortfarande undrar; vi har förlovat oss!! 080809
Känns helt rätt, men inte så speciellt, vi visste ändå att det är forever.

Nu iallafall. Jag har kommit hem till Sverige och Dele till Nigeria. Jag trälar på som vikarie i väntan på intervju med en regionschef för Polarn O. Pyret. Sen får vi se vart jag hamnar!

Tänkte berätta om min Deles väg mot att få svenskt uppehållstillstånd. Resan börjar idag...
...eller började snarare 6 imorse då han skulle ta bussen från sin hemstad Lagos till Nigerias huvudstad Abuja, där svenska ambassaden ligger. Bussen gick 6.45 och resan är 11 timmar(!) lång. Han har bokat en tid för att lämna in sin ansökan på torsdag. I morgon går ut på att han ska hitta ambassaden så att inget kan gå fel på torsdag. Med sig till mötet måste han ha: 2 passfoton, passet, 2 kopior på ID-sidan av passet, 2 ifyllda ansökningsformulär, födelsebevis (sitt eget) och personbevis (mitt).
Och det här är bara för att lämna in ansökan...så när han blir kallad på intervju måste resan göras igen.


...såhär avslöjade jag oss på facebook

avskedparty

Gårdagens avskedsparty blev kanon. Bokade bord på en champagnebar i West end. Blev massor av champagne och farvältaganade. Kommer sakna alla massor!

Idag har vi packat iordning, jag förstår fortfarande inte hur mycket grejer jag har. Jag har redan slängt bort otroligt mycket.
Imorgon bär det av till heathrow där vi ska på på hotell till tisdag. Bo utan småbarn- Yes! Äntligen!

Tänkte lägga upp bilder, men jag har inte tid så jag hänvisar till facebook!

Migrän och arbetslöshet

Idag lämnade jag jobbet halv två med migrän. Vad för sista dag på jobbet är det? Jag har aldrig haft migrän i hela mitt liv förut. Efter en smärtsam hemtur och en tupplur är jag äntligen en människa igen!
Fick avskedspaket på jobbet idag. Har nog inte fattat att jag inte ska jobba mer.
Jag är arbetslös!

en dag kvar

Glöm allt jag sa om att morgontågen Alltid går bra till jobbet, för dagen efter mitt hatinlägg var morgontågen katastrofala och jag var sen till jobbet. Man ska inte ropa hej som sagt...

Shit pomme, imorgon jobbar jag min sista dag. Idag har jag kramat mamma-Linda hejdå. På fredag blir det nog favorit-i-repris och besök på champagnebaren. Vad är bättre än en flarra champagne för 20 pund?

Nu ikväll har vi suttit hemma. Jag har haft en grabb 4 bast hängande över mej. Han vill inte sova nu. För han vill tydligen vara med mej- jag är hans bästa vän.

Det börjar dra ihop sej minsann......

London transport

Varför är det Alltid Fel på London transport. Jag förstår inte, Alltid, alltid, alltid.
Till jobbet brukar det gå okej. Fine! Men hem- Aldrig!
Idag t.ex. sprang jag från jobbet för att hinna med 18.04 tåget. För Första gången hann jag, men då är tåg-fan försenat. Vilket i sin tur innebär att jag missar nästa tåg jag ska med från Waterloo...och måste vänta en halvtimma. 

Smart som jag (tror jag) är hoppar jag på ett annat tåg till grannsamhället och planerar att ta en buss hem.
MEN DÅ KOMMER JU INTE BUSSJÄVELN!

Åh, jag kommer inte sakna dej London transport. Må du brinna i helvetet. DYR är du också!

fint väder

Det är skitfint väder i London idag! Firade med frukost på Starbucks, sen for vi runt på massa annat viktigt!

Nu är vi hemma och familjen där i bor har åkt på någon fest. Helt underbart skönt, är såå trött på småbarnen som inte alls är uppfostrade på svenskt sätt. Ska bara dega nu...


en tragedi

åh ÄNTLIGEN ledig imorgon. Jag var ledig igår med, men det kändes det verkligen inte som. Tillbaka till 8 hårda timmar på jobbet idag. Kul så länge vi är busy på lördagar, men så fort det saktar ner blir man lagom trött. Robs mesigt svaga kaffe hjälper föga.

4 dagar kvar på jobbet. 10 dagar i England. Eller som Rob frågade idag; So, are you looking forward to friday? (Hejdå-drinkar..) Eh, noo, it's not funny anymore, it's a tragedy.

Min ev återkomst till Guildford blir nog Inte av, dom löser det nog på annat (läs: billigare) sätt.

Nu ska jag bara Kramas i 10 dagar, sen kommer jag!

pop-jobb på g

Sverige har äntligen förstått att jag är bra och har mailat Head-of-retail-Carol om jobb. Så nu ska jag maila Sverige-tanten och så ska vi träffas på intervju när jag kommer hem. Det kommer glå glansfritt. Intervjun alltså. Dock vet jag inte Vart jobbet är...spelar roll!?

Har sagt Ja till att hjälpa till att öppna Guildford om det fortfarande behövs.

Längtar till fredag när jag är ledig och ska ha heldag med mybabylove. 12 dagar kvar, sen ensam i ett halvår. Jag kommer förmodligen dö.


Sluta jobba?

Har äntligen bokat tid på svenska ambassaden i Nigeria så Dele kan lämna in sin visum-ansökan. BRA jobbat! Det var inte lätt kan jag säga!

Har även skickat iväg ett brev om att avbryta mitt telefonkontrakt- allt ska vara såå komplicerat i det här landet.

Och Nu! mina sju (SJU!!!!) jobbdagar kvar, kan bli två-tre-fyra veckor till. Aaah. VD-matsa ringde och fråga om jag kunde hjälpa till att öppna vår nya affär i Guildford, finns ingen personal dit än. Skulle isåfall innebära att flytta hem, sen komma tillbaka till Guildford, bo där några veckor- jobbajobbajobba, men få resan betald och boende.
LÄS DET HÄR ALLA NI ARBETSGIVARE SOM IGNORERAR MIG OCH INTE GER MIG JOBB- JAG BETYDER NÅGOT!!!!!

Imorgon ska jag på en facial efter jobbet. Jag har (har jag berättat?) blivit pålurad en klippning, en facial, en manikyr&pedikyr och en göraiordninghåret-session för £50. Som hittat! Det var marknasföring-därför billigt.
Så klippningen gjordes i fredags- facial imorgon. Kommer blir grymt nice efter en lång dag på jobbet!


helgen

Vi är superbra på jobbet. Shit alltså. Vi gör såå mycket pengar och är helt suveräna.
Då känns det inte alls jättenice att sluta.
Bara åtta dagar kvar. Sheeeet!

I lördags var Dele och jag på shopping. HAN FICK MER ÄN MEJ!
Vi köpte ett par fodrade converse- lagom till han åker till Nigeria...

I går var vi och hälsade på några av Deles vänner och det var första gången sen jag flyttade till England som jag hälsade på i ett fint hus, med bra standard! Sen behövde vi tvätta- men det blev inget...
Jag har inga rena strumpor och använder pappas gamla tubsockar!!!

Mannen som heter Bajs!

Situationen var den att jag hade festat dagen innan, sovit ytterst lite. Stått 8 timmar i affären Utan några som helst kunder. Sen hem- äta två potatisbullar. Iväg med BLYTUNG resväska. Står helt nedbryten och väntar på bussen. Dele försöker på bästa sett att känna medlidande men står och bläddrar i sin plånbok; då kommer det här fram:



...ni förstår ju lyckan!

veckan som varit

jag har inte bloggat på ungefär en evighet, men den som väntar på något gott.....

Jag bor numera i en afrikafamilj, men allt vad det innebär. Tar ca 1.5 timme att komma till jobbet och lika mycket hem. Straffigt. Därav är jag skittrött varje kväll och inte alls speciellt social.

Men fredagens champagne-party firades på bästa sätt med en flaska (mellan mej och Dele) och efterföljande drink. Det rörde varken mej eller chefsDaniella att jag skulle jobba dagen efter. Förrän dagen efter verkligen kom och inte var speciellt hipp- på något sätt. Blev dessutom inte bättre att det var 27 grader ute och Noll kunder i affären.
Lördagkvällens inplanerade afrikanska bröllopsfest blev ingenting av. Jag höll på att avlida av trötthet.

Sen har veckan bara gått på... tåg-jobb-tåg hem-sova. Inte alls något vidare liv. Men 9 jobbdagar kvar nu!
Nu har vi nästan hittat en ny mej i affären, det är skitkonstigt att någon annan ska göra Mitt jobb!

I dag har jag klippt mej. Blev skitbra!

Om allt vill sig väl kommer jag lägga upp en bild som för mig symboliserar glädje!!!

RSS 2.0