slänga eller inte slänga?

Okej packningen går sådär. Det är inte kul att slänga, men...
Min taktik var att lägga allt jag troligen skulle använda dom tre kommande veckorna i en väska och dom jag troligtvis inte kommer använda i en annan väska.
Men då undrar jag. Kommer jag någonsin vilja använda det i den andra väskan?

En Hel sopsäck ska till skänkas bort. Men var är alla bortskänkningslådor när man behöver dom?

Annars har jag jobbat, som vanligt, och hållt mig borta från popcornen som vi serverat hela dagen. Jag tror jag har 15 jobbdagar kvar. Shit!


storrensning

För att göra en lång historia kort...
Vi ska bo på ett annat ställe tills vi flyttar hem. Våra hyresvärdar blev tydligen lagom skraja när vi sa att vi hade varit hos en solicitor. Så idag skulle dom komma hit, men istället skickade dom ett meddelande och sa; ni får tillbaka depositionen om ni flyttar ut nu (innan skulle vi som sagt Aldrig få något tillbaka). Eftersom jag Hatar att bråka så orkar jag inte ta det längre, dom är farliga!

Meeeen att- dom ska ju inte bli överraskade om deras katt får plötslig diarré och dör.

Jag ska storrensa ur min garderob nu... Och Deles garderob- men han är värre än mej. Men han får lova att onödiga kläder går till dom stackars barnen i afrika och inte behålla allt själv.
När han åkte till Nigeria i maj skulle han ta med ett linne och ge bort. Men Nej- linnet poserade han gladeligen i på sitt passfoto och tog sedan med det tillbaka hit.

Mitt hippa schema...
onsdag kväll- rensa, packa, packa
torsdag- jobba, packa, packa
fredag (LÖN!!!)- flytta grejer till lagret på jobbet, flytta massa dit vi ska. Sen champagnefödelsedagsparty med Daniella på kvällen. Nice!
Lördag- Jobba (tidigt), få tillbaka deposition, flytta mera grejer. Sen ska jag på afrikanskt bröllopsparty och det är tydligen klädsel afrikansk klänning. Det bådar gott!

bläää

Ännu en dag på Polarn avklarad. Idag var Daniella tillbaka- vilket är bra. Däremot så hade jag en grymt irriterad dag, varför?

Efter jobbet gick vi till citizens advice bureau som kan ge legal advise om våran lägenhetssituation.
Sen ringde jag och härjade (med betoning på härjade) om hur rätt vi hade.
Trots det vill jag bara lämna huset.
Och dom kan brinna i helvetet!


helgen som varit

Nu har jag varit dålig på att blogga i några dagar.

Men nu är fruktansvärda måndag tillbaka och då har man inget bättre för sig.

Igår va jag uppe i min gamla affär i Brent Cross och hälsade på. På turen genom London kände jag hur lite jag kommer sakna alla knöliga, konstiga människor överallt.
När dom stängde åkte Daniella och jag till Covent Garden och drog en pizza på pizza express.
Ja, igår övade jag på att vara utan mannen igen. Han åkte på fest i sydöstra London. Och det är inget för oss som ska upp och jobba tidigt på måndagmorgonen, röd dag eller inte (röd dag idag i London).

Våran DUMMA hyrevärd. Vi har sagt att vi ska flytta, men hon säger nu att vi har 6 månaders kontrakt så vi kan inte få våran deposition tillbaka. VA? Var då? Vi har Inget nerskrivet och hon har inte sagt Någonting.
Därför skiter vi i att betala sista månadshyran. Vi ska också gå till citizens advice bureau så dom kan berätta hur rätt vi var och hur fel hon har.
Hon (hyresvärden) är förresten ful också.


Dele och jag vid floda i fredags. Solen sken som aldrig förr (I England alltså). Inte så smickrande bild på mej (jag är mkt snyggare i verkligheten), men mannen skiner ju ikapp me solen.


Thumbs up it's thursday

Jag har inget spännande att berätta.
Jobb, jobb, jobb, mycket att göra, så jobbdagarna går snabbt. Pratar med Daniela på telefonen ungefär 15 gånger per dag.
I går hade jag min första egna intervju eftersom Daniella är på semester och vi har en ledig supervisor-position. Gick finfint. Och visst får man lov att känns sig lite märkvärdig och viktig!

Ja, idag är det torsdag och shopping centret ordnar "thumbs up it's thursday".  Vårat bidrag till denna härliga dag är att ge ut gratis popcorn och ballonger. Och vilka jävla människor det finns. 3 veckor i rad har samma mamma och barn varit inne. Popcorn & ballong (Neej, hon vill inte ha en blå, hon vill ha en rosa), tack- sen går dom ut. Idag sprang jag minsann ifatt dom och frågade om dom inte skulle ta sig en liten titt. Det gjorde dom.

Imorgon är jag ledig- YES! Kanske springa bort den pizza vi mosade i oss idag!?


Nigeria fuskar

Nu är det så här- för er som inte vet.

Nigeria fuskar!!!
I fotboll!
Om man föds i Nigeria. När man ska skaffa pass kan man, om man vill, välja en annan ålder än den man egentligen är.
Det här berättade min man för mig för länge sen,
Då sa jag, men då måste ju Nigeria vinna Alla typ u21 fotbollsturneringar och så.
Och tydligen gör dom det också. 
Nu är dom nämligen i OS-final i fotboll (där får man bara vara 23, el något sånt)!

Orättvist? Ja!

måndag igen

Idag vaknade klockan fem och kunde inte somna om. Varför? Varför gör man så? Jag är ju fortfarande skittrött. Naturligtvis somnade jag dock framåt sissådär fem i sju- fem minuter innan jag skulle gå upp.

Idag servade jag en tant. Hon köpte en hel del grejer. Det blir £***.50, sa jag (fast på engelska-såklart). Hon tog fram plånboken och slängde upp några 50-pundsedlar. Hoppsan, det blev visst 50 pund för mycket.
Men OJ DÅ, tänk om jag kunde flänga runt sådär med mina pengar!?
Jag ber för att så blir fallet när jag flyttar till Sverige.

Imorgon är det en månad tills jag slutar jobbet. Men Gud vad konstigt!
Den här veckan är det Massor att göra. Idag var jag på jobbet mellan 8 och 6, men de gick superfort. Mest för att mamma-Linda var tillbaka från semester.

Min långhelg blir ingen lång helg. Jag ska jobba på lördag! nej

ett hål i taket

Om det nu har undgått någon så Måste jag ha jobb! I Sverige!

Idag har inte hänt mycket av värde. Mannen har spelat fotboll, jag har gått på promenad- alldeles för långt.
Sen har vi bara jävlats med varandra!

Jag hade nästan förträngt att det var jobbdags imorgon igen. Nästa måndag är det röd dag, vilket innebär att jag får en extra ledig dag, som inte hamnar på måndag-utan på fredag faktiskt. Fyra dagars arbetsvecka är rätt okej.

Idag ringde en personal och sa: En spotlight har bränt sönder en bit av taket i vår affär.
Eh, jaha. Hur jag ska kunna förklara detta på engelska för dom som gjorde våran shopfit? Det är en sån där grej som bara händer när Daniella åker på semester. Men.... geni som jag är löser jag nog även detta!

Imorgon kommer Daniela i Brent Cross (min förra affär) tillbaka från Italien (ja, hon är från Sardinien, lagom lyxigt). YEAH! Massa viktiga telefonsamtal dit hela veckan.


Toppen och botten från min fredag!

Idag på eftermiddagen fick vi ett meddelande från management i shoppingcentret.
Please switch off your air-conditioning, kallvattenskranen som förser er med kyla har gått sönder.
Va?
Hallå?
Våra spotlight är ju för fan värre än solarielampor, det kommer bli Skitvarmt.

Och varmt blev det. Tyckte vi. Sa kunderna. Vårat tak är som högst längst fram och blir lägre längst bak. Längst bak=värmebölja.
Ändå slog vi till och gjorde bästa resultatet på minst en månad. Bravo, bravo!

Imorgon är jag ledig. Men ska nog gå och spana utanför affären en sväng. Daniella har åkt till Grekland (nice!) så nu ska Jag bannemej se till att dom sköter sig.

Mannen försöker fixa biljetter till Chelsea-Portsmouth imorgon. Går inget vidare. Men han tror han kan, min man!

Idag började förresten x-factor här (Englands typ idol, som vanns av Leona Lewis ni vet). Och jag känner att jag vill stanna i England hela hösten bara för det. Heja Rachel!

Jag har tränat!

Idag har jag varit ledig. Men som så många andra lediga dagar har vi gjort ungefär ingenting. Vilket i och för sig innebär kvalitettid tillsammans.
NEJ, det STÄMMER INTE ALLS. Varför skrev jag det?
Jag har varit ute och sprungit. Tidigt imorse, med Dele. Shit, ja har inte tagit ett löpsteg sen i maj, så det gick ungefär 3 minuter (förmodligen därför ja höll på att förtränga). Sen fick jag panik, ja orkar ju ingenting. Parken där vi sprang är också ett utomhusgym, så vi körde lite styrketräning. Med betoning på lite.
Men efter det sov jag gott och gjorde ingenting...

I eftermiddags vankades det dock negerbollsbak. Det blev lika gott som det låter och jag åt ungefär 4 fler än jag har gjort mig förtjänt av.

Ikväll har jag (läs: pappa) bokat min flygbiljett hem. Den 23:e september 11.15. Sen dess har jag varit lagom blödig. Jag må då säga att jag iallafall har lyxat till det riktigt och flyger British airways hem. Dele åker samtidigt, eller 12.50. Kul...

Dags för jobb imorgon igen. Hoppas det regnar så det blir lördagsrush. Jag längtar efter att få stressa.

today by dele

Glad we didn't have to wake up so early today because my baby was starting work late this morning,unfortunately i couldn't have breakfast with her because i wanted to go for a run, i enjoyed and needed it. I came back home to do some house work,use the computer for a while and then its getting to lunch time. I met my baby at work we went to mac donald she bought coffee and i bought milkshake.
   Tonight i have been watching football leaving my baby to search for work on the internet   


idag va inget bra!

Idag har det gått sådär.

1. Dom 19 lådorna leverans vi skulle få idag var grejer vi inte kan röra än. Kul, ännu en dag utan Något att göra. Jag skämtar inte. Det finns INGET att göra.
2. På min rast ringde någon Nicole (?) och sa att jag hade vunnit en lyxresa. YES! Senare fick ja reda på att vi inte kunde claima denna eftersom jag och min partner inte bott tillsammans i ett år. VA? Jag fattar ingenting? Är det här något skämt?
3. Jag klev på en security-pin, en tjock form av nål som stod rakt upp. Genom skon, in i foten. Men det började inte ens blöda, så jag kunde knappast tycka något vidare synd om mej själv.
4. Det är fotboll på tv. Liverpool mot något jävla b-lag, vilket innebär att Dele har lämnat mig för tv:n. Varför är engelska fotbollssäsongen så lång?


mitt nya jobb som inte finns

Nu har det gått för långt!

Jag surfade in på bauhaus för att kolla om dom hade några lediga jobb!???????
Varför gjorde jag det? Jag kan väl ingenting byggnadsbranchen?

Det finns iaf inga lediga jobb i Sverige! Bara om man vill vara telefonförsäljare och ha provisionsbaserad lön.

Igår (tror jag) hittade jag ett jobb i Linköping som SANDWICH ARTIST!
va fan, bre mackor på subway?

Nu kom jag att tänka på när jacob och ja var på subway. Eller hela den kvällen. Såhär:
1. Jacob och jag skickade hem Lisa- hon var för full. Hon tog bussen, 7;an, stannar utanför dörren hemma.
2. Jacob och jag väntar in ett par vänner. Vi visar att vi kan hjula. Mina jeans spricker Totalt!!!
3. Vi går till subway innan hemfärd. Ser en macka för ungefär £5. Bra. Dom frågar massa frågor. Vi är lite på lyset/nya i London- så vi svarar ja på allt. Sen kommer vi till kassan- £15 please. MEN, vi har ju inte £15? Bara 5- det står ju att den kostar £5! Tillslut skrapar vi ihop £10 och ger dom vad vi har, dom blir skitsura men vi får mackan.
4. Vi hoppar in på bussen, siktar på övervåningen, längst fram. Där sitter Lisa. (hon hade tagit bussen åt fel håll- ett antal timmar tidigare)

unisex omklädningsrum

Kollar på film. Men måste bara berätta om idag.
Vi gick till lokala badhuset. Dom hade UNISEX omklädningsrum. BARA! alla duschar tillsammans, fast med badkläder på. Sen finns det småsmåsmå bås där man man byta om.
Då undrar jag; är dom före i tiden? är det här något år 2008 fjanteri?


Nu kollar vi på You've got mail, eftersom vi sett alla os-sändningar 15 gånger!


jag kommer sakna

Just nu kommer jag på 3 saker jag kommer sakna här, utan inbördes ordning. (mannen räknas inte, han är redan inräknad i sverige)

1. Köpa alkohol var som helst. (Vad gör man i Sverige när man blir sugen på vin på lördagkvällen?)
2. Daniela (guud, hur ska vi klara oss utan varandra???)
3. Mitt jobb (skittråkigt nu när vi är i en otroligt lugn period, men annars- jag och Daniella utgör ett utomordentligt management-team)

Imorse var jag skitarg och mannen var tvungen att pallra sig upp och följa mej till jobbet.
Anledning: Min vit-svart-randiga arbetströja har blivit grådaskig i tvätten och har tappat formen Totalt. Detta ledde till att den inte alls kunde passa med mina sprillans nya boots som jag tänkt använda...
...ja ni förstår ju själva...



mina nya boots

I massor av månader har jag väntat på att ett par boots ska gå rea. En tävling mellan mej och topshop.
Topshop vann. Jag klarade inte mer och pungade ut £75.
Fy vale!
Nu sitter dom och glänser i sängen bredvid mej. Bildbevis kommer om några dagar.

Idag ringde jag mormor för att gratulera i efterskott.
- Nämen Petra, jag har försökt ringa mamma hela dagen men ingen svarar.
- Nähä, aj då.
- Jo, du förstår. Jag satt och väntade på bussen imorse. Och då kom det två och gick. Ja, hon va vit och han var svart, ja riktigt sådär svart. Och dom hade en barnvagn! Och jag var så nyfiken på att titta hur bebisen såg ut. Sen gick jag på bussen. Då såg jag att hon gått på där bak och tagit upp bebisen- ja, hon diade honom. Ja han va ju riktigt sådär brun bebisen.
- Ja, men visst var den väl söt?
- Han hade svart hår.
- Jaha, krulligt va!?
- Ja såg den lilla handen och den var också brun.

Förresten!
JOBB JOBB JOBB!
Jag måste ha jobb. Jag är superansvarig över Allt och skitbra på att sälja. Vet någon något?


när jag servade take that

YES! Vi har internet igen! Ibland!

I september åker mannen till Nigeria och ska söka sv visum. Sen tar det ett Halvår innan han kan få sitt visum. Fan!
Därför har jag iallafall skickat iväg honom på fotboll så jag kan träna på att vara ensam!
Det går sådär. Jag skulle va bra och läsa en bok- men nej. Istället spelar jag harpan!

Idag sa jag upp mej! Chefs-Daniella visste redan. Oj, nej, sa Head of Retail- Carol. Jag är förbannad, sa VD-matsa! (Men det betyder nog bara att han tycker jag är helt suverän, en utomordentligt fantastisk assistant manager som han inte vill bli av med, så jag är inte alls bitter.)

Jag blir lite sentimental när jag tänker på att jag ska flytta hem. Kommer på alla speciella grejer, som aldrig händer.

Till exempel det här:
I Brent Cross. Jag, spanien-Trini och Daniela (italien) jobbade när två män kom in. En lång blond. En kort brunhårig. Affären måste varit tom, för vi stod och pratade och sålde och fjäskade.
Kan vi byta varorna i Manchester, frågade dom!? Javisst, sa vi!
Sen gick jag på rast. Daniela kom in och sa. Petra, såg du han den korta!? Helt i min stil, tänk om han hade varit lite längre bara. Ja veeet, sa jag ...men jag tror dom var kända, det bara verkade så.
På vägen hem satt jag på tunnelbanan och bläddrade i en London-tidning. Och där var dom. Take that!




RSS 2.0